Yapılar Şehrin Kimliğini Yansıtmalı”

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve Ankara Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Ayrancı TRT Ankara Kent Radyo'sunda yayınlanan Hayat Bilgisi programına konuk oldu.

29.01.2015 21:17:13 0
 Yapılar Şehrin Kimliğini Yansıtmalı”

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve Ankara Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Ayrancı TRT Ankara Kent Radyo’sunda yayınlanan Hayat Bilgisi programına konuk oldu.

Ankara’nın dünü, bugünü ve yarını hakkında gerçekleşen söyleşide, Hasan Ayrancı doğduğu, büyüdüğü ve yaşadığı kent olan Ankara ile ilgili birçok bilgi aktardı.

Ankara’nın tarihi yerleri, mutfağı, güzellikleri ve bilinmeyenleri ile ilgili konulara değinen Ayrancı kentin çok zengin bir yapıya sahip olduğunu belirtti.

Kentin son yıllarda çok önemli değişimlere uğradığını belirten Hasan Ayrancı, buna şehrin birçok yerine yapılan parkların ve sosyal tesislerin de çok büyük katkı sağladığını söyledi. Özellikle Altınpark, Mogan ve buna benzer büyük parkların Ankara’ya ve Ankara’lıya nefes aldırdığına değindi.

Prof. Dr. Hasan Ayrancı Ankara’ya değer katan projelerden birinin de Beştepe’ye yapılan Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin olduğunu söyledi. Yapıların şehrin kimliğini yansıtması gerektiğini belirten Ayrancı, Cumhurbaşkanlığı sarayının da bunu yansıttığını belirtti.

Ayrancı, Atatürk Orman Çiftliğinde yapımı devam eden Ankapark’ın Ankara’nın sosyal ihtiyacını karşılayacağı gibi şehri cazibe merkezi haline de getireceğini söyledi. Özellikle ekonomik anlamda Ankara’ya değer katacağını, turizm konusunda da faydalı olacağını söyledi.

Şehircilik anlayışının önemli olduğunu söyleyen Hasan Ayrancı şehircilikte öncelikli konuların başında ise toplu taşıma çözümlerinin olduğuna vurgu yaptı. Özellikle gecikilmiş olmakla beraber metro’ların hayata geçiriliyor olmasını önemli bulduğunu söyledi.


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78